OKO

Drage Ljubazne Sarajlije,
Posto Vam se uporno sakrivaju cinjenice po kojima « nasi » sarajevski sionisti ( jevreji-racisti) snose najvecu krivicu sto smo nenaoruzani usli u sukob sa mnogostruko jacim protivnicima, ja cu od Vas, danas, u ovom pismu, zatraziti da jos jednom zajedno analiziramo neke prosle i sadasnje « vruce » teme ; pogotovu onu o odgovornostima za ratnu katastrofu.

Mnogi od vas koji posjecuju moj blog i koji prate desavanja oko mojih inicijativa za utvrdjivanje istine i pozivanja Namika BUKVICA ( maskiranog sionistu ) na odgovornost sada vec znaju da njegovi komplici u institucijama protivno svim zakonima i dalje odbijaju otpoceti formalnu proceduru.

Da podsjetimo BUKVIC je osoba koja je uoci rata hodao okolo i organizovao uvoz plasticnih kalasnjikova ( svi ih se sjecamo ) ; kako bi se sa tim kalasnjikovima mogli egzekutirati srpski civili.

On je, osobu koja vam pise, personalno, u vise navrata pokusao vrbovati da se upise u klub masovnih ubica.

Nego, hajdemo redom ; dakle, sionisti preruseni u muslimane nacionaliste odlucuju da uoci samog rata koliko toliko naoruzaju Sarajlije kako bi se dobila slika zaracenih strana i kako bi sukobi dobili na intenzitetu.
Efektivno, na terenu, uprkos embargu, pojavljuju se na hiljada plasticnih kalasnjikova kojima je u Sarajevu cijena i do nekoliko puta veca od nabavne. Narod se polako naoruzava dok prdesjednik Izetbegovic svecano izjavljuje da rata nece biti jer za rat trebaju dvoje. Kada je puskaranje pocelo vecina sionista je napustila grad, a oni koji su ostali, trudili su se da se ova njihova kombinacija perfektno realizuje.
Prilikom te realizacije krvozednost i mrznja prema muslimanima ( kao i prema krscanima) prelazila je sve granice ljudskosti.
Ako pazljivo analizirate sljedece cinjenice , – drage moje sarajlije – , bice vam jasno da mi nemamo posla sa ljudima ; mi imamo posla sa nekim za koga je grof Drakula, najobicniji pripravnik….

Da vam pravo kazem ja onda nisam znao kome cu vjerovati, ili Bukvicu koji je govorio rat sto posto pocinje moramo i mi likvidirati ( radi demografije ) ili Izetbegovicu koji je govorio da rata nece biti.

No, kada se je zapucalo, oformise se vise ratnih grupa : Patriotska liga, Vukovi, Laste, Vojna Policija BiH….

Na Bjelavama, odmah na pocetku rata, u proljece ‘92-uge, u meteorolskoj stanici, je smjesten glavni stab vojne policije.

Ko zna po kojim sistemima komandnih odgovornosti na celo vojne policije se postavlja « Doktor » ( valjda, umjetnicko ime), Kerim LONCAREVIC.
LONCAREVIC, okuplja oko sebe nekoliko desetina sarajevskih momaka ( uglavnom taxixta ) u meteoroloskoj stanici, a bile su postavljene i baze u drugim kvartovima
odakle policajci redovno idu u « akcije ».

Vi sarajlije najverovatnije znate da svaki komandant, ako je dobar komandant, radi sve da njegovi podcinjeni prilikom obavljanja svoje duznosti, snose minimalan rizik. To je dakle cilj svih lojalnih komandanata, ako su stvarno lojalni…

Medjutim, zima, snijeg, bijelo, srpski polozaji su svuda okolo, snajperisti takodje, veoma blizu a nasi vojni policajci u patroli, da vidimo kako su zasticeni :

Vi se sigurno sjecate, – drage moje ljubazne sarajlije- , vojnih policajaca, koji su, onomad, u jesen-zimu, ‘92-uge, patrorirali svim dijelovima grada, u uniformama,
– svijetlo narandjaste boje ! Opskrbio ih « Doktor ». Da ih zastiti …
Ne stite se, doktore, tako sarajevski mladici !

Mnogi od doktorovih podcinjenih nisu vise medju zivima !

Doktor, « zacudo », nikad nije isao u patrolu u narandjastoj uniformi…..

Danasnji direktor « Energopetrola » se ne moze samo pohvaliti da je « obukao » vojnu policiju (to jest da je od nekoliko hiljada sarajlija napravio odlicne « pokretne mete ») nego je i prvi otvorio trolejbusku liniju prema dobrinji.

Mehmedalija IMAMOVIC, zvani Memo, je pred T-V kamerama, tom prilikom ukrcan u nekakav kombi, na kojem je pisalo "Dobrinja" ; sa memine lijeve idesne strane, oko mjesta vozaca, su zavarena dva kanalizaciona sahta, i Memo je krenuo u svoju dobrinjsku avanturu…..Jedno, uspjesno, drugi put, uspjesno, treci put….televizija ga prikazuje, televizija koji je izgleda redovno gledao i srpski vojnik na polozaju pored puta za dobrinju.

Zato je jedan dan dobro napunio svoj pat, ili pam, nije bitno, sacekao Memu, i ostavio ga bez, – oka ! Kanalizacioni sahtovi nisu bili u stanju zastiti Memu pa mu se nakon zestoke serije praskanja po njegovom kombiju kojim je, ponovimo, svecano otvorena linija za dobrinju, jedan glercic probio do oka….-
Ali, zato je Memo dobio zlatnog ljiljana. A Doktor Energopetrol !
Doduse, nakon rata, dao je posao Meminom sinu Elviru, Prci, da toci gorivo na jednoj od njegovih benzinskih pumpi ; no, zbog koristenja opojnih sredstava, to jest heroina, Prco danas vise ne radi za Doktora….

Ovo nije jedini doktor koji je bio angazovan u nasim redovima, Dr. Faris GAVRANKAPETANOVIC je drugi ( a koliko li ih je bilo u Bih…) ; on je recimo kod sarajevske raje bio poznat kao neko ko je bio lagan na testeri, i jeziku, kad treba narediti "sjeci".

Danas Faris privatizira Kosevsku bolnicu !

Ove situacije su ustvari klasicna svjedocantsva nelojalnosti nasih vodecih.

Vi, ljubazne sarajlije, koji navracate na moj blog ste vec upoznati sa "akcijom oslobadnjanja grada" 8-og augusta ‘92-uge, gdje je bez ikakve potrebe zivot stradalo vise stotina ljudi.

Odnosno, danas postaje jasno da su oni u nasim redovima proracunato sve uradili da nas grad i njegove stanovnike drze u dugogodisnjem haosu i anarhiji !

Stavimo se u kozu nekog ljubaznog i pacificnog stanovnika naseg grada kojem nije
odgovaralo da mu komandant navlaci narandjastu unoformu usred januara i koji dakle zbog nepovjerenja i lose organizacije ne zeli u vojsku ; eh u tom slucaju se desavalo da vam se na vratim pojavi ova ili ona sarajevska kabadahija te da vam strpa u vozilo ABiH, i odvede na visednevno kopanje rovova. Lijep izbor, jelde drage moje ljubazne sarajlije.Baska, sto su nas, u medjuvremenu, generalno osudili na kolektivnu visegodisnju dijetu. Dok je sa nasih ( odnosno njihovih ) medija zavijalo "pucaj, ne mozes mi nista…" mladi sarajeva su masovno ginuli ;koliko je oceva, majki, supruga, djece, brace, sestara, djedova, nani, deda, amidja, ujaka, ….koliko je hocu recu stanovnika grada na ovaj ili onaj nacin kaznjeno od ovih nemilosrdnih planifikatora ; koliko je mrtvih, osakacenih, osiromasenih, ….koliko je sirocadi….Koliko je ljubaznih sarajlija preko noci osjedilo k'o Tale a da bi oni danas sve pokupovali.
Neko ce od vas, drage moje ljubazne sarajlije, reci : "mozda pretjerujes". Izmedju ostalog nasa groblja, nasa invalidska kolica, nasa sirocad, nasa mejmastina, haos u nasem gradu danas…su najbolji svjedoci !
Kao sto su najbolji svjedoci njihove aktivnosti : kupovine firmi, direktovanja, manipulacije, lazi, zloupotrebe polozaja, …

Kao sto mnogi od Vas znaju, sionisti nas goye ( goya=jevr.*ljubazan) smatraju nizom vrstom, jednom sortom bestija, sa kojima misle da je dozvoljeno raditi sve sto hoce.

Nakon sto sam se u vise prilika obratio belgijskim i europskim institucijama, nakon sto sam, formalno, od "naseg" ministra Alkalaja zatrazio da pozove na odgovornost jednog od potencijalnih krivaca za pocetak sukoba u Bosni, Namika Bukvica, do danas, jos uvijek nisam dobio nikakav odgovor pa cete I vi, drage more ljubazne sarajlije, zakljuciti kako ovi u institucijama svjesno bojkotuju zakon stiteci pomenutog zlocinca.

Vi, jel'de, niste uopste glasali za "vase" politicare kako bi oni branili one koji su vas zavili u crno ? Medjutim oni upravo to rade ! Oni su vas iznevjerili ! Oni su vas prevarili.
Mene su, u komplicitetu sa ovima u Belgiji, na vise nacina intimidirali da prestanem sa pozivanjem Bukvica na odgovornost.
Vise puta sam zbog mojih tuzbi od njihovih ovdje premlacen….

Zakljucak se namece sam po sebi : mi smo u onom ratu bili napadnuti, nelojalno,iznutra, …kako bi nas dominirali ; taj napad se danas nastavlja uzurpacijom egzekutivnih institucija (ministarstava ) koje se perfidno stavljaju na stranu zlocinca a protiv istine I protiv naroda.

A oni koji su napadnuti, sasvim je normalo na se na neki nacin brane,….

Znate, kada vidite da vlasti ne zele da odrade posao u ime naroda koji ih je izabrao, kada vidite da umjesto da se primjerno sankcionise, zlocinac uziva sve privilegije, on I njegova familija, kada to sve vidite, i kada znate, drage more sarajlije, da ste bili itekako prevareni u proslom ratu, kada sve to I drugo znate, bilo bi sasvim normalno I tesko da bi neko mogao kritikovati, da izgubite strpljenje te da se odlucite da se i vi angazujete u sankcionisanju odgovornih.

Eto recimo Namikov brat Dzihah, koji je i on, onda, u ratu, samo « nadgledao », danas se trudi da dekorise naivne sarajlije proteroristicki, to jest, adoptirajuci strategiju vahabizma-selefizma, kako bi nas europljani generalno pomeli sa balkana ; on bi, u tom slucaju, u spremnom avionu, nakon sto bi osigurao (ili prodao ) imovinu otisao manipulisati drugdje.

Eto, radi toga ih moramo sprijeciti, radi toga, i vi, ljubazne sartajlije, u ovim maglovitim nocima, morate razmisljati o najboljem nacinu sankcionisanja pomenutih.
Oni se moraju tako sankcionisati da dobro nauce lekciju ; da nauce kako se ne moze pripremiti generelni masakr nekaznjeno.
Ta lekcija treba biti za primjer ostalima koji manipulisu drugdje po nasoj zemlji.

Mi moramo sankcionisati one koji su najvise stetili pogotovu ove Bukvice ; to sankcionisanje, kao sto ste vidjeli na mom primjeru snosi odredjene rizike, medjutim, iako ljubazni, sarajlije nisu toliko naivni kao sto « oni » misle.

Ja sam ubjedjen da su mnogi u Sarajevu u stanju reagovati kako bi, recimo ovog Dzihana, koji se maskira u extremistu, kako bi ga sankcionisali i stavili u poziciju iz koje nikad vise ne bi mogao zasmetati ni nasoj zemlji ni stanovnicima grada.

Oni su u permanentnoj akciji protiv nas a znamo da svaka akcija ima i svoju reakciju. Ovo vehabijsko maskiranje, ako ne reagujemo pravovremeno, moze imati jos vece posljedice nego s pocetka devedesetih….zato njihovo sankcionisanje mora uslijediti i mora biti efikasno.

Meni se redovno prijeti razlicitim nacinima da ce me se bez ikakvog povoda proglasiti mentlno labilnim pa i da ce me se eliminirati, …, stoga, dakle, bila bi logicno i za nas napaceni narod korisno da, ako mi se bilo sto od navedenog desi, da svi oni kojima hiljade proslih ( i u perspektivi ) buducih zrtava « njihovih » manipulacija nesto znace, da svi oni, koliko god mogu, rade na primjernom sankcionisanju ovih krininalaca.

Pozdravi

Armin

Komentariši