ODGOVORI

Zdravo,

 Da je svaka akcija pomirenja izmedju Balkanaca nemoguca dok se ne rijesi pitanje jevrejsko-cionistickog ”paljenja vatre” medju nama,  mi cemo donijeti, ovdje, jos jedan dokaz.

Naime, prije nekog vremena, ja sam se registrovao na jednoj od najposjecenijih srpsko-pravoslavnih stranica, objavio nekoliko textova, a onda me je kontaktirao administrator, jedan svestenik, koji mi je predlozio da ja, kao bosanski Musliman i sarajlija, odgovaram na pitanja gostiju pravoslavaca, na linku koji ce on otvoriti.

 Ja sam ponudu prihvatio, medjutim, osim pristojne razmljene misljenja, oni koji koji budu imali strpljenja procitati text koji slijedi, prepoznati ce i ”njih”, i njihove cyber metode ”smetnje u komunikacijama”. Ugodno citanje…

Prije nego pokusam odgovoriti na vasa pitanja zelim da se zahvalim na pozivu za ucestvovanjem u ovoj inicijativi.
Pohvalna bi trebala biti, mislim, svaka inicijativa, bez obzira na okolnosti, kojoj je za cilj graditi mostove izmedju ljudi i naroda ; specijalno kada je jaz izmedju njih veliki…

Zatim, zelio bih da se osvrnem za momenat na uvodni text, te, – striktnosti za ljubav – , da ispravim par vasih navoda, iskreno se nadajuci da vam to nece smetati.

http://sites.google.com/site/armincengic/jevrejskiidoliokokabeumeki

Dakle, ponavljam, oni, muslimani, ne « oblikuju » ama bas nista, dok se njima, evidentno je, oblikuje, – sve !

Jos jedna kratka opaska: u uvodnom textu velite : "Ovim pasusom (NDR, mojim textom o globalizaciji), tj, svojim recima, g.Cengic opisuje sam sebe :"
Ja ovim textom, naime, uopste ne opisujem sebe, nego globalizaciju, globalizatore, i "njihov" komplot.

Sada, mozemo poceti sa odgovorima.
I tu, skromnosti radi, moram izjaviti da je posjedovanje definitivnih odgovora na sva pitanja daleko od mene ; medjutim, inspirisan odredjenim iskustvima, mislim da nasim citaocima mogu ponuditi, ako nista, ono barem interesantnu tacku gledista na ovaj ili onaj religisjki ili geopoliticki fenomen…

 

Pozdrav, Sal@m,

PITANJE (alefsin) : 
Јесте ли читали одличну књигу `Масакрирање истине` од Мише Вујовића и ако јесте какво је Ваше мишљење о овој књизи?

Odgovor :

Knjigu citao nisam, no, malocas sam malo "od-googl-ao" naslov i zapazio da je, ako nista, odlicno publicirana. Izdavacke kuce su se, izgleda, otimale za prava pa je knjiga dozivjela vec nekoliko izdanja.

Znate, treba biti pazljiv prilikom odluke za citanjem dobro reklamiranih djela ; jer se rizikuje gubljenje vremena i pogresna instrukcija.

Poznato je: velika vecina izdavackih kuca su privatne, neke su u sluzbi makroekonomije ; one su prilikom ugovora o publikaciji voljne imati garanciju kako autor nece "skoditi"…

Tako su , naprimjer, nama ovdje u Belgiji rekli da je Noam SUMSKI "alternativac"; analizirajuci ga, zakljucili smo da je, i on, kao i mnogi drugi samozvani alternativci, itekako, – konforman.

No, ipak, buduci da ste je vi ocjenili kao "odlicnu knjigu" ja cu se, kada budem imao vremena, interesovati i o sadrzaju, kako bi mogli jos diskutovati.

Pozdrav… Pozdrav,

PITANJA i ODGOVORI

PITANJE :

1-Који су, по Вама, главни аспекти глобализма и у чему је, по Вашем мишљењу, трагика истог ?

ODGOVOR :

Najveci defekt ultraliberalne globalizacije je sto ona, kao gumicom, brise demokratiju, a evo i zasto: opste je poznato da, ako zelimo da korektno funkcionise, demokraciju moraju sacinjavati tri konstituivna faktora: legislativni (zakonodavni: parlament, skupstina….), egzekutivni ( vlada, ministarstva…) i sudski (sudovi, tuzilastva, advokature, sudska vijeca…).

Neophodno je, za efikasnu demokratiju (kao i za SLOBODU gradjana koji se njome koriste) , da ova tri faktora funkcionisu nezavisno jedan od drugog.
Medjutim, u globaliziranim demokracijama ( velika vecina danas u svijetu ), ne samo da ova tri konstituivna elementa nisu zavisni jedan od drugog, nego su sva tri (dakle : i sudije, i politicari/zakonodavci, i socijalni servisi: sigurnost, skolstvo, zdravstvo, transporti, …) zavisni od cetvrtog faktora, – ekonomskog.

Taj, ekonomski faktor, u globalizaciji odlucuje o svemu, bez konsultacije sa narodom i njegovim realnim predstavnicima, patoloski djelujuci na autenticnu demokratiju u kojoj, teoretski, – narod odlucuje. "Oni", megaekonomi, prilikom svojih manipulacija, upotrebljavaju oprobani mehanizam interaktivnosti : intrigantna (ali profitabilna) ideja+uljezi u politici+uljezi na terenu+mediji = efikasnost i zarada.

Takodjer, oni se moraju vladati po odredjenoj hijerarhiji koju izmedju sebe moraju postovati.
Oni sa vrha piramide donose odluke koje "partizani" na terenu moraju sprovestu u praxu.
Kada, prilikom globaliziranja, naprimjer, oni odozgo, imaju svoje specijaliste na terenu, koje je neko u njihovim nedjelima prozreo, – i tu cu napraviti uvod u iduce pitanje/odgovor -, tada, oni , naime, u vecini slucajeva, odluce da po svaku cijenu brane te svoje komplice na terenu; oni su, u takvim prilikama spremni zanemariti i optuzbe, i sudove, i sudije, i svjedoke, …- oni su spremni, dakle, dovesti u pitanje, odnosno, kompromitovati citav nacionalni ili medjunarodno-pravni-sistem. Sto je u svakom slucaju mac sa dvije ostrice…
Eto, to su samo neke od patologija ultraliberalne globalizacije ; zainteresovani citaoci mogu pronaci jos dosta toga u ostalim textovima koje sam napisao o istoj tematici.

PITANJE :

2. Ви сте преузимали неке врло храбре иницијативе Хашком трибуналу-можете ли нам рећи нешто више о томе?

ODGOVOR:

Mislim da je najbolji pokazatelj/odgovor sljedeci text koji sam napisao 12-06-2006

Namik BUKVIC, osoba bliska centrima moci na bliskom istoku, je, u Sarajevu, prije pocetka sukoba, organizovao ubistva pravoslavnog stanovnistva s ciljem da BiH uvede u inter/masakre!

Za izvrsenje tog plana BUKVIC ( i vjerski i politicki autoriteti? ) se obratio osobi, u to vrijeme, relativno kriminogenog ponasnja (avanture, kradje…); -Arminu CENGICU !


28 Novembra 2005-te, Bosanskom ambasadoru, gospodinu Svenu ALKALAJU je urucen dosie/prijava kojim se Namik BUKVIC, dakle, tereti za pripremanje ( naoruzavanje, nahuskavanje…), masovnih egzekucija pravoslavnih civila u Sarajevu. Zahtijeva se intervencija BiH Vlade.
Ambasador ALKALAJ je, bez ikakvog objasnjenja, do danas, – inertan!

Pocetkom 2006-te godine, tacnije 8-og februara, kompletan dosije je urucen europskom komesaru za sigurnost, pravdu i borbu protiv terorizma, gospodinu Franku Fratiniju; zahtijeva se njegova intervencija u pozivanju BUKVICA na odgovornost.
Biro Gospodina Fratinija se, u pismenom odgovoru (potpis: Jonathan FAULL, Mmme SCHMITT-CAB), deklarira nekompetentan.

Nedugo zatim, 13-og marta, isti dosie odlazi u belgijski komesarijat za izbjeglice i raseljena lica (Ministarstvo Unutrasnjih Poslova Belgije/UN).
Od komisarijata se takodjer zahtijeva da odpocne proces pozivanja BUKVICA na odgovornost.
Do danas, – nikakav progres.

U medjuvremenu je, na adresu gospodina NESKOVICA, sefa biroa Vlade Republike Srpske, stiglo vise poruka koje opisuju, do u detalje, evoluciju pokusaja pozivanja BUKVICA na odgovornost !
I gospodin NESKOVIC je, absurdno, pasivan !
Absurdno; njegovom narodu, srbima, se sprema placanje "danka" ( ratne odstete ) !

15-og Maja 2006-te, iz postanskog biroa sa Place de Marche ( pored gradonacelnikovg ureda ) biva poslata optuznica na adresu gospodje Karle del PONTE (Churchillplein n°1, The Hague). U optuznici Armin CENGIC navodi da mu je poznato mjesto sabiranja mrtvih srpskih civila, epizode u kojima su srbi muceni, adrese, imena…

Odrezak expresne posiljke ( RRR 483 08881 7 BE ), kojim se potvrdjuje da je posiljka primljena, dolazi, poslije neuobicajenih 10 dana, bez obaveznog pecata poste u Hagu, na adresu posiljaoca, Armina CENGICA.

Posta o kojoj je rijec, dakle javni serviz na usluzi gradjana, se pokazala kao malo azurna u vise epizoda prilikom mnogobrojnih CENGICEVIH postanskih transakcija…

Bez ikakvog progresa i u slucaju "Hag" CENGIC razgovara sa direktorom poste koji prijeti da, u slucaju insistiranja, istog istjeruje iz Belgije.
Direktoru se, ipak, skrece paznja na vaznost posiljke.

I dalje, u situaciji bez ikakvog progresa CENGIC se obraca birou policije u sastavu gradske opstine ( sjediste gradonacelnika DeMeyera) , tacnije inspectoru SMETS Jean-Lucu koji, upitan da verificira prijavu i ponasanje poste, zauzvrat, CENGICU prijeti, i on, razlicitim vrstama represije.

SMETS rezervise 23-maja, nimalo prijatan tretman karakterisan i fizickim dodirom ( agent De Qlerk); SMETS ne dozvoljava, ni u kom slucaju CENGICU da oficijelno prijavi Postu.

29-og Maja, CENGIC pismeno obavjestava inspektora SMETSA i direktora poste o ponovnom pokusaju da njegova posiljka stigne u Hag: iz iste poste, na najsigurniji i najskuplji nacin, posiljka biva urucena radnici na salteru, koja primajuci posiljku pita : "zasto pokusavas kad znas da nece otici ?" (?!)
Expresna posiljka ( RRR 483 08974 1 BE ) poslana, dakle, 29-og maja, do danas, jos uvijek nije urucena ( na adresu posiljaoca nije stigla placena potvrda )

Poslije svega, a znajuci da je Lijez grad sa jakom socijalistiskom tradicijom koja u svojim rukama drzi svaku poru drustva, zakljucujemo da oni, Socijalisticka Partija u Lijezu, stiti potencijalnog ratnog zlocinca Namika BUKVICA, koji je, u Sarajevu, prije rata, – ponovimo -,organizovao egzekucije srpskih civila !

Mrtva tacka na kojoj se nalazi dosije, poslije svih inicijativa da se pozivanje ratnog zlocinca efektuira, zahtijeva jedno, legitimno pitanje :

Kakva je , naime, to struktura, koja, u sred Europe, na najevidentniji moguci, superarogantno, dribla sva ljudska i medjunarodna prava?

Da li je moguce da ta semafor/struktura funkcionise na daljinski: Sarajevo-Pale-Brisel-Lijez-Posta-Alkalaj-BUKVIC-Socijalisticka Partija,-Neskovic-… ? Ne dozvoljavajuci pozivanje ratnog zlocinca na odgovornost ?

Zasto? !

Zakljucak je da je medjunarodno i svako ljudsko pravo na najgori moguci nacin, – iz institucija – , dakle, sabotirano i ponizeno…

Objektivno govoreci: sa demokratsko pravne strane, u opisanoj situaciji ima materijala za padanje vlada,… ali, uprkos evidentnom ilegalitetu, akteri dogadjanja arogantno nastavljaju prikrivati zlocinca.

U Europi se pocelo pricati o postdemokratskom drustvu; s razlogom ?!

Danas bi jos mogao dodati da sam uputio, u medjuvremenu, jos mnogo razlicitih pismenih posiljki, da sam bio ponovo fizicki zlostavljan, da mi pojedine balkanske kabadahije, kvazi-muslimani i kvazi-bosanci konstantno prijete, te da mi je, kao sto rekoh, takodjer, od strane pojedinih policajaca u sluzbi gradonacelnika Lijeza bilo prijeceno ( ! ) razlicitim "mjerama" ako nastavim sa svojim svjedok/optuzba/inicijativama… te, vazno je naglasiti, da, jos uvijek, nazalost, nikakvog konkretnog rezultata, po pitanju pozivanja na odgovornost optuzenog, – nema !

Najgora je, u svemu tome, mislim, nelojalnost vlasti u Republici Srpskoj i u Srbiji ( koji su korektno obavijesteni o mojim inicijativama ) ali koji izgleda zele da jadni i napaceni hipoteticni srpski seljak plati "Bosni" materijalnu naknadu (ratnu odstetu) ; koja, odsteta, zasigurno nece zavrsiti u rukama hipoteticnog bosanskog seljaka, nego, opet, u rukama "bukvicevaca"…
Po tom pitanju, izgleda da je "hijerarhijska" odluka vec pala, da su "oni" vec "osudili" srbe na kolektivnu krivicu ; te, da su odlucili, stoga, protivno svim nacionalnim i internacionalnim pravima da mojoj optuzbi ne pridaju nikakvu paznju, …

PITANJE :

3. Шта мислите о пресуди Трибунала над Насером Орићем?

ODGOVOR :

Kada se, po izlasku iz zatvora, po "protokolu", pojavio na aerodromu, u "maskirnoj majici (!)" ja sam zauzeo stav da je njegova presuda, ustvari, provokacija pravoslavcima ; te da je citava komedija oko njegovog slucaja "izrezirana" samo zato da dodatno "pali vatru" izmedju nasih naroda. Taj "gospodin" ( i njegovi ), naravno, najvjerovatnije ignorira(ju) sav teatar kojemu je akter.
Dobio sam potvrdu da je tako kada sam vidio spremne komentare u „srpskim" medijima i na internetu…

Pozdrav.

P.S. : u deficitu vremena, angazujem se, da cu, ako Bog Uzviseni da, na ostala pitanja ( 4,5 i 6 ) odgovoriti uskoro …

Pozdrav,

PITANJE :

4. Какво је Ваше виђење политичке ситуације у Турској? Као што знамо после Ербакановог пада и забране његове партије, власт је преузела блажа Ердоганова варијанта која се, између осталог, залаже и за улазак Турске у ЕУ. Опет, у Турској је бурно последњих година-скорашње убиство судије, реакција кемалиста, сталне дискусије око ношења покривала код жена, жесток притисак секуларистичког кемализма.

ODGOVOR :

Prognani iz Spanije ( i ostatka Europe), – a zbog konstantnih ilegalnih aktivnosti ( komploti, korupcija, prevare, …) kojima je cilj hegemonizam nad ostalim narodima -, prije nekoliko stoljeca, mnogi Sionisti su nasli smjestaj u otomanskom carstvu (dakle i na Balkanu, no, o tome drugom prilikom ) ; gdje su, vremenom, zauzeli vazne funkcije u trgovini, politici, vojsci …

Prilikom "kameleoniziranja" u otomansku kulturu ( i religiju : Islam ) oni su mijenjali familijarna imena, i, naizgled, obicaje, kulturu, tradiciju, …-samo naizgled !

Ni onda, "oni", kao ni danas, "njihovi" potomci, o "realnoj integraciji" u tursko drustvo, nisu ni pomisljali.

Kada bi istoriju pada otomanskog carctva stavili "pod rendgen", mislim da bi deficit njihove integracije, medju uzrocima toga pada, itekako nasao svoje mjesto.

Kao i dolazak na vlast Kemala Ataturka.

U drugom svjetskom ratu Turska je postedjena vecih neprijatnosti : mnogi megakomercanti su na njenom teritoriju pronasli azil .

Danas, Turska je "moderna", "demokratska", "globalizirana",… i, prica se o njenom ulasku u Europu…

Nikolas Sarkozy, madjarki jevrej/sionista, kandidat na predjednickim izborima u Francuskoj, da bi pobrao glasove francuza opijenih "njihovim" medijima, nedavno izjavljuje : "Turska nema mjesta u Europi !".

Objasnjavaju, tako, Sarko i njegovi, razloge anti-turcizma : prava zena, extremizam, nacionalizam, i tako dalje.

Medjutim, ako opet upotrijebimo rendgen, naci cemo da je bas "elita", iz politike, vojske, institucija, razlogom sto Europa i Zapadni svijet u Turskoj vide zemlju sa manjkom slobode i demokracije…

Najbolji dokaz su bile, po tom pitanju, proslogodisnje karikatura/manifestacije, na kojim se protestvoalo protiv Danske i njenih "karikaturista".

Ko, Kako, Zasto, i, Gdje, je organizova izlazak nekoliko miliona turaka na ulice, tom prilikom ?

Zasto su mediji pravili extra-publicitet dogadjaju ?

Zasto su odlucivaci ( medju kojima i "brko" Erdogan ) dozvolili da milioni ljudi (neki sa "horor" transparentima) izlaze na ulice, znajuci, – bez sumnje – , da ce zapadni mediji, – kao sto, alfesine, jesu, veoma aktivno- , insistirati ( i modificirati, na njihov nacin ), kompletan fenomen, modificirajuci na taj nacin i svijest zapadnih gledalaca ?

Odgovor, – dragi alfesine -, na ova pitanja, kao sto rekosmo u uvodu, moramo traziti u ciljevima globalizacije, soku civilizacija, u "kozmetickoj integraciji elite", ne samo u tursko nego i vecinu ostalih drustava…

Pozdrav

 

 

PITANJA ODGOVORI

Pozdrav, Sal@m

Posto sam duze vremena bio odsutan sa foruma, prvo bih zelio ucesnicima zahvaliti na pitanjima i ( ponekad, mjestu neadekvatnim ) komentarima.

Takodjer, zelio bih pojasniti razloge mog odsustvovanja, buduci da su isti usko vezani za nasu tematiku : interkulturalni odnosi.

Naime, primjetili smo, ovdje u Lijezu (Belgija), da se je administracija grada, -sastavljena od, ovdje na vise mjesta pomenutih, makroekonoma-, u posljednje vrijeme, barbarski i bezobrazno, na vise nacina, okomila na,- KRST !

Poceli smo takvo ponasanje analizirati i formalno protestvovati protiv odgovornih za skrnavljenje krscanskih svetinja, a posebno ovog predivnog spomenika, cije postojanje datira iz dvanestog stoljeca :

Evo ga ovdje :

http://www.sclessin.be/blasonvilleliege.jpg

Ovaj spomenik je, sa svojim KRSTOM na vrhu, bio i glavni grb (logo) grada vec odavno.

Sve dok se "oni" nisu angazovali u "valorizaciji" (kako su bezobrazno izjavili ) spomenika.

I kako su odlucili evidentirati vrijednost spomenika i KRSTA?

Pa tako sto su u katolickim blagdanima, u sred mjeseca decembra, 2006-te, na taj spomenik i KRST navukli ogromni PREZERVATIV !

Uvjerite se i sami :

http://www.proxiliege.net/photos/sid.jpg

Ovo "uporedjivanje" KRSTA sa MUSKIM POLNIM ORGANOM opravdali su borbom protiv AIDS-a, kao da krscanska religija, sama po sebi, ako bi se ona i njene tredicionalne familijarne vrijednosti valorizirale, nisu dovoljni za borbu protiv SIDE.

Uostalom, o stvarnim "njihovim" namjerama dovoljno govori i podatak da je ovaj isti gradonacelnik, nedavno, zajedno sa svojim mnogobrojnim komplicima u Belgijskim legislativnim institucijama, promovisao (vec izglasani zakon ) o USVAJANJU DJECE OD STRANE HOMOSEXUALNIH PAROVA !
Za dodatnu informaciju : djeca koja ce se usvajati nece ni u jednom slucaju biti porijeklom, recimo, iz Izraela…( ovo nije antisemitizam ; ovdje jednostavno govorim o JEDNAKIM PRAVIMA SVE DJECE), nego iz drugih siromasnih zemalja Europe ( pa i naseg Balkan ) i svijeta .

Zatim, pocetkom 2007-me, kao da "im" nije bilo dovoljno, presli su u definitivni napad na gradski simbol i KRST : predlozili su da se grb grada totalno promijeni ; "njihov" arhitekta je od sredstava poreznika (vecinom krscana) uzeo 14 000 eura za ovih nekoliko linija :

http://www.liege.be/newlogo.htm

Nama je sve ovo "njihovo" licilo na sljedece :

http://i100.photobucket.com/al…..inger2.jpg

Glavni i odgovorni urednik za sve ove djavolije je gradonacelnik DEMEYER, kojeg smo ( www.asbludd.net ) izmedju ostalog tuzili zbog kompliciteta sa "exremistima", vehabijama, koji i ovdje u Belgiji, kao i na Balkanu, neometano zakuhavaju, a njihove vodje ce, cim se zakuha, kao i pocetkom devedesetih na Balkanu, u avione i na ricikliranje, drugdje…

To je onaj isti DEMEYER koji je svojim podredjenim naredio da dolepodpisanog TERORISU i dakle onemoguce prijavljivanje osobe ( "sarajlije" Namika BUKVICA, ) iz njima bliskih "bosanskih" krugova, zbog naredjivanja MASOVNE EGZEKUCIJE SRPSKIH CIVILA U BOSNI, jos prije pocetka sukoba, u proslom balkanskom ratu, kako bi isti zapoceo.

Da bi se zatim taj "uredno" pripremljeni sukob kanalizirao, i da bi se, poslije, itekako desetkovana balkanska ekonomija ( i balkanski narodi) mogli PODCINITI… (pogledati stanje na terenu )

Vise o svemu tome :

http://kurbla.blogger.ba/

Njihov vampirizam ne miruje : Ovo je vehabijska djamija u Lijezu a na slici je "on" (gradonacelnik ) :

http://armincengic.googlepages.com/

Interesantno je pomenuti da je on "SOCIJALISTA" ( marxista, boljsevik, prokomunista, partizan, rezistent …) i takodjer, vlasnik, izmedju ostalog, i lijeske ( vise od pola miliona domacinstava ) distribucije gasa, sto niukom slucaju nije ekvivalentno klasicnom vlasniku prodavnice turske kebab-pite…

A energetske materije mu dolaze sa bliskog istoka gdje, i tamo, sa monoteistickim SVETISTIMA postupaju po "njihovom"; pogledati ovu glavu teleta ( o kojoj, cudno, niko ne postavlja pitanja) oko KABE , u Meki.


Dakle, pisanje textova, zalbe, zahtijevi…povodom ovih NAPADA NA KRST u Belgiji ( vjerujem da ni Balkan nije postedjen) su bili razlozi obustave forumskih aktivnosti…

Evo, naprimjer, na francuskom, jedan od textova :

http://forum.toudi.org/viewtopic.php?t=3510

No, vidim, neki su clanovi bili izrazito aktivni postavljajuci interesantna pitanja ciji odgovori zahtijevaju vrijeme i energiju pa se angazujem da cu, akoBogda, cim budem mogao nastaviti sa odgovorima…

Pozdrav, Sal@m

Baki je postavio pitanje :

Sada kada je Bosna opet pala sapatom u ruke stranaca, i posle jednog rata u kojem su najvise stradali muslimani Bosnjaci i pravoslavni Srbi, kako vidite izlaz iz atmosfere netrpeljivosti izmedju ova dva naroda. stranci ce nama lako vladati dok smo u sukobu ili dok ne mozemo da se dogovorimo ni oko cega.

Cini se da postoje ljudi i kod nas i kod vas koji prave karijere na tome da napadaju one druge. Antisrpska i antiislamska propaganda ima iste izvore. Kada ce to ljudi sa jedne i druge strane shvatiti.

Da li prati desavanja oko Irana i sta misli da li ce biti americkog napada.

Da li je moguc pravi evropski islam, u smislu da evropski muslimani ostanu muslimani ali da imaju evropski identitet, da budu Evropljani. Oko ovog pitanja se danas na zapadu spore.

ODGOVOR :

Najprakticniji i najpacificniji nacin izbjegavanja sukoba i EFEKTIVNOG POMIRENJA je podijela te FRANKESTEIN/DRZAVE, BiH .

Znam da zvuci paradoxalno ali vjerujem da bi mnogobrojni "srpski" politicari, – u komplicitetu sa vrhom bosanske politike ( a posebno sa novim ministrom vanjskih poslova ALKALAJEM )-, bili oni koji bi odbili tu MIRNU anexiju BiH.
A stoga sto "njima" odgovara de Balkan ostane nestabilna teritorija i uvijek spreman fitilj za paljenje europskih intereligijskih sukoba, a za racun, kao i do sada njihovih interesa.

Razlicite propagande, – koje ste pomenuli -, su u sluzbi pomenutog konzerviranja destabilizacije !
A nasi balkasni ljudi bi to shvatili kada bi shvatili da u svojim redovima, u redovima svih balkanskih naroda, postoje KAMELEONI, pluriidentitasi, koji su medjusobno interaktivni, i koji na terenu ( pa i na cyber-terenu, kako sam vec negdje pisao) realizuju planove internacionalne makroekonomske i belicisticke piramide… Kozmeticko uljepsavanje takvih od strane njihovih medija i bacanje nacionalisticke prasine u oci (pogledati naprimjer: www.avaz.ba ) smetaju stanovnistvu da ruzume da su, ustvari, isti lojalni samo i jedino pomenutoj piramidi.

ODGOVORI : NASTAVAK

 

Komentariši