MANOWAR RUSENJA KABE

Zdravo,

Sunce i njegovi zraci su neophodni za zivot faune, flore i ljudskog bica.
U poslednje vrijeme suncevi zraci se koriste i kao ekoloski izvor energije ; pomocu njih se danas pokrecu automobili, zagrijavaju objekti za stanovanje, …-dakle, korist od sunceve energije, kada se ona ispravno koristi, je neupitna.
Ali samo u slucaju ako se ispravno koristi !

Medjutim, sunceva energija zna biti i stetna ; sjetimo se samo globalnog zagrijavanja planete kada se, – zbog ugljen monoxida izbacenog vazduh -, suncevi zraci reflektovani sa povrsine zemlje, umjesto u svemir, zadrzajavaju u zemljinoj atmosferi, praveci tako efekat staklene baste. Pa kao posljedicu imamo topljenje ledova, promjene klime, i sve ostalo prirodne neuravnotezenosti….
U toj su dakle situaciji suncevi zraci pomjesani sa ljudskim odpadom i prljavstinom veoma stetni jer su neke druge forme energije lose upotrbljavane.
Kada su suncevim zracima prekomjerno izlozeni ljudi, biljke, zivotinje, zemlja, voda, vazduh, …pa i kamenje ( paznja !), onda suncevi zraci znaju biti itekako stetni.

Sunce ima, – hajde da malo umjetnicki dotjeramo text -, sunce ima, velim, svoje omiljene predjele na zemlji, po kojima rasipa svoju energiju bez imalo ekonomije ; to su uglavnom predjeli oko ekvatora, Afrika, Centralna Amerika, jedan dio Azije …, te Bliski Istok gdje se kamenje, na mnogim mjestima toplotom suncevih zraka i vremenom pretvarilo u pijesak, – u pustinju !

Sunce ima, – da nastavim jos malo sa literarnom estetikom – , i svoje omiljene boje ; pa tako, na zutu boju, sunce sija ali s rezervom, a ni bijelo se ne treba toliko bojati przenja ; dok, ja recimo, nekom bliskom, obucenom u smedje ili crno, prijateljstva radi, nikad nebi savjetovao da se izlaze jakom suncevom zracenju….- ako sam mu pravi prijatelj !

Od kada je Abraham (Ibrahim) Poslanik Uzvisenog Boga Gospodara Zemlje, Nebesa i Svega Izmedju Njih, sa svojim sinovima Ismaelom i Ishakom ( koji je bio otac Jakoba- Izraela autenticnog MonoTeiste ) kada su sagradili Hram u Meki, – Kabu – , u kojem ce se Moliti i Zahvaljivati, u kojem ce traziti Oprost od Njihovog Gospodara, Uzvisenog Boga, Jednog i Jedinog, od tada je, kroz milenije, taj Hram Svetinja i mnogim generecijama vjernika, pa se kao takav na vise mjesta spominje i u Svetoj Knjigi !

Taj Sveti Hram je veoma jednostavnog izgleda ; napravljen je od kamenja, cetvrtastog je oblika, i, danas, ima jos jednu izrazito enigmaticnu karakteristiku : kompletno je pokriven crnim platnom, velim CRNIM, iako je izlozen non-stop PUSTINJSKOM SUNCU !

Pazljivo pogledajmo i razmislimo :

http://www.stud.hio.no/~s120274/Mecca%252023.jpg

Pa se onda zapitajmo :

Kakav uticaj na kamenje Kabe i na vezivni materijal moze imati ogromna vrucina koja je prourokovana pustinjskim suncem ( cesto preko 40 C° ) i koja « bije » godinama po crnom platnu ?
Zasto se onemogucava kamenju, preko ovog platna, da ionako rijetka kisa dopre do njega, kako bi se izbjegla, veoma opasna dehidratacija ?
Koliko sve ovo doprinosi dekompoziciji kamena i dakle kompletniog Svetog Hrama ?

Enigmaticno, jel'de ? Nije ba, sve je jasno, « oni » su odlucili da uniste Islam iznutra, kako Islam, tako i njegove svetinje,…-

http://www.ifanca.org/images/graphics/kaba3.jpg

Od Kabe se pravi pijesak ?!

Malo sam studirao porijeko ovog evidentnog napada na svetinju, i nasao, kako se moglo i predpostaviti, da ovo « ornamentiranje » datira, od pocetka djelovanja…-vehabija! !

Podsjetimo se : poslije pada osmanlijskog carstva, prouzrokovanom razlicitim sabotazama unutar sistema te pojavom vjestackog panarabizma, pomognutog od Engleske. Tada su naime na britanskom otokuu, u elitnim drustvima i aristokracijui (kako je slucaj i danas) vedrili i oblacili sionisti protjerani iz Spanije i Francuske ; protjerani zbog vec svima poznatih parazitskih aktivnosti.

Onda na scenu izlazi « sejh » Muhamed Abdulvehab koji, pozivajuci se na (falsifikovani ) sunet, sa sredstvima iz Engleske, okuplja vojsku i pomaze emir Abdul Azizu da 1787 proglasi « nezavisnost » poluotoka, a po njegovom sinu Saudu, isti dobiva ime Saudijska Arabija.

Ovi automatski sklapljaju trgovacke i sve ostale ugovore sa gorepomenutom « britanskom » elitom ; odmah po uspostavljanju vlasti, « njihova » ulema , – sve sami znalci i « experti » u istoriji religije – , protivno svim zakonima hemije i fizike, odlucuju da se Kaba pokrije, crnim platnom. Expresno se falisifikuje istorija tvrdeci kako je Omar Ibn Hattab, jedan od 4-orice prvih halifa, u 7-om stoljecu, i on, pokrivao Sveti Hram.
Osim ove price o Ibn Hattabu, ovaj ornamenat, crni prekrivac Kabe, nema ama bas nikakvo rezonsko objasnjenje ; odbnosno jedno rezonsko ima : ovaj napad na Kabu je izmisljen i stavljen u praktiku od strane, – prokletnika !

http://www.city-net.com/~alimh…../kaba2.jpg

I, kao dodatni ornamenat, kod « njih » uvijek prisutno, na platnenom omotacu kabe, – zlato !

Ja mislim da geneolosko stablo Abdulvehaba i Sauda, ne bi izdrzalo malo jacu kontrolu muslimanskog porijekla ; ono sto se danas desava na Poluotoku i on osto se desava svim muslimanima, a pod vodstvom njihovih nasljednika, jasni su dokazi za pazljive posmatrace ; dokazi koji nalazu reviziju njihovog religijskog identiteta.

Jer, naprimjer, kada je prosle godine ondasnji predsjednik Francuske, Jack Chiraq « obisao » ( isao po naftu kod ) princa Abdallaha, ovaj mu je rekao da se poluotok kulturoloski otvara te da ce se ubrzo otpoceti sa valorizacijom predislamskih tradicija..

Kada znamo da su predislamske tradicije na poluotoku bile oglavnom bazirane na totemizmu, na idolopoklonistvu te na kravoljublju, onda sve postaje jasno ; specijalno kada znamo da je ovo zadnje, dakle kravoljublje, osim kod indijaca, aktuelno i kod sionista. Opet, dakle, « oni » !

Kada sve znamo, bice nam jasno da ova « valorizacija predislamskih tradicija » predstavlja ustvari izgradnju dzinovske kravlje glave oko Kabe :

http://sites.google.com/site/armincengic/jevrejskiidoliokokabeumeki

Zakljucak : Kabu vam rusimo i umjesto nje pravimo zlatno tele…-

Nema sta : prokletnicki manovar !

Mislim da ce oni, uglavnom njimapripadajuci komentatori, kritikujuci moje textove reci kako se ovdje ne postoji nikakva krava te ce me savjetovati da konsultujem lijecnika….
Ja njma u tom slucaju savjetujem da konsultuju , – okulistu !

****

Danas, kada se svaka kap nafte daje sionistima u ruke, danas kada milioni muslimana umiru zbog gladi, ratova, bolesti, siromastva, oni, ne samo da za to ne haju, nego su, da to sto vise ubrzaju, odlucili da se islam kompletno vehabizira ; pa se tako u djamije i islamske zajednice sirom Europe i svijeta salje provehabijska literatura, pogodno napisane knjige, …gdje se, umjesto Kur'anskih ajeta insistira na izmisljenoj poslanikovoj tradiciji ; mijenja se nacin molitve, bahato i nasilnicki se ponasa, navodi se na mrznju protiv krscana, opravdava se terorizam, opravdava se trgovina sa sionistima, ….

Na balkanu naprimjer, zavedenim mladicima se placa nekoliko stotina maraka mjesecno da puste dugu bradu, i potkrate nogavice ; zenama da se kompletno pokriju….-a u isto vrijeme ih se snima i prikazuje zapadnjacima objasnjavajuci kako se eto extremizam budi, i kako se treba protiv njega boriti, jer zapau prijeti opasnost.

Dok, u isto vrijeme bilo koji invalid, siroce, dedo ili nana, muslimani, koji nakon sto su gurnuti u rat od tih istih ideologa vahabizma, danas rove po kontejnerima i ne mogu racunati niti na jedan petro-dolar ; nema sta, dizajn ravan, kako rekosmo, originalnim prokletnicima …

Osim toga, saudijci su instalirali i ministarstvo Hadzdza ( hodocasca ) koje budno motri da svaki dinar koji vjernici iz citavog svijeta potrose za putovanje, smjestaj, suvenire, …da svaki dinar, velim, « dolazi » njima u ruke….

Preko islamskih zajednica, gdje se vecinom nalaze njihovi komplici se organizuju putovanja, prevozi, autobusi avioni, i nikome nije dozvoljeno, nikome, da recimo preduzme posebnu menadjersku inicijativu kako bi jeftinije ili komotnije obavio putovanje….

Odnosno, ima tu pokusaja da se organizuje od IZ nezavisno putovanje u Meku ali ona na ovaj ili onaj nacin uvijek dozive krah…sjetimo se prijeratnog menadjera i aviona koji je trebao odvesti hadjije u Meku ali je pod nikad dovoljno razjasnjenim okolnostima zavrsio u brdima balkana, zajedno sa putnicima i novcem.

Islamska zajednica, odnosno, on, clan saudijske rabite, CERIC, zajedno sa svojim komplicima diljem svijeta, ima iskljucivo monopol kako na Hadz, tako i na sadaku, zekat i vitre ( vidovi solidarnog darivanja kod muslimana ) .

Ovaj spekulant, kao i svi njegovi, se profitira deficitom vjerske i ine instrukcije kod muslimanskih masa govoreci kako se novac uvijek treba davati u dzamije ili IZ, t.j., « njima », tako da je njihov djep posljednja destinacija svih muslimanskih sredstava !

Kur'an, Mudra Knjiga, suprotno tome veli da je destinacija sredstava kod disormasnih, putnika, kod onih cija scra treba da se pridobiju za religiju, ( 9-60 ) ali…oni, kadai m se skrene paznja na ti izlaze sa arsenalom hadisa po kojima je naredjeno da se sve ide u dzamiju i IZ ( -rael ?).

Svima je pred ocima redovno otvaranje novih dzamija koje su non-stop prazne ili postanu sjediste vehabijskih vjernickih karikatura koji imaju ulogu sistematski pripremljenog strasila.
Ove djamije se prave donacijama vjernika ali, ne pravi ih zidar ili moler koji godinama ceka poso na bioru za zaposljavanje, prave ih privatne tvrtke koje sa IZ-om potpisuju ugovore…
Ovdje u Lijezu, gdej zivim, hiljade sjevenoafrickih iseljenika lutaju po ulicama, bez posla bez smjestaja, bez papira, neki se drogiraju , kradu, ….i niko im nikada ne ponudi ni sendvic.
U djamijama, uoci ramzana, na oglasnoj tabli, hadis veli : « ko dadne pare u dzamiju, ( za opravku, prosirenje…) Muhammed a.s. mu je obecao Raj » …kao da je Muhamed imao tu moc da on daje nagrade.

Tako, eto, kako rekosmo, muslimani ostaju i bez Svetog Mjesta i bez sredstava solidarnosti, …dok isto vrijeme nad njima visi Damoklov mac, spreman da im se, zbog vjestacki odrzavanog vahabizma ( pro-terorizma ) u svakom momentu spusti na glavu ….

Islamska Zajednica sa svojim komplicima u medijima budno motri da nijedna od svih navedenih aktivnosti, – aktivnosti koje samo pefektan bastard moze sprovesti u dijelo – , budno motre, dakle, da nista od svega ovoga ne dospije u javnost ….

Ali, bez obzira na sve, ja mislim da je ovaj njihov komplot ravan jednoj velikoj kockarskoj avanturi, u kojoj se, osim sto se poigrava sa hazardom, i – vara !

Jer, tom varkom, mi narodi koji smo od njih dominirani, u stvari, ne uzivamo u svojoj SLOBODI.
Mi ne uzivamo u slobodi da budemo MonoTeisti, da se klanjamo samo Jednom Uzvisenom Bogu, Gospodaru Svemira. Mi ne uzivamo u slobodi da odlucimo zivjeti u MIRU sa nasim komsijama krscanima….Koji, ni oni nisu slobodni je rime se konstatno namecu ratovi, od istih.

Ali , sta ako zapadnjaci provale ovaj njihov itekako avanturisticki dizajn ?
Sta ako razume da vahabizam ( i dakle terorizam ) dolazi od kravoljuba a ne od muslimana ?

Sta ako recimo muslimani kojih je u Africi i Aziji na stotine miliona provale ova njihov trik ?
Sta ako im dodje do znanja da im se rusi Kaba dok im se istovremeno na istom mjestu pravi teleca glava ?

Sta ako europski muslimani saznaju za ovaj njihov kravlji manovar ; manovar kojim oni maskiranu u muslimanskim redovima, zele da muslimani djeluju po njihovim zamislima (vahabizmu / terorizmu ) kako bi bili protjerani iz Europe i, mozda, sa lica zemlje, « ad vitam aeternam » ?

Sta ako Bosanci ( a i ostali balkanci ) saznaju da su im intrigama zakuhali ratove sa komsijama te da su zbog njih sampioni svijeta u sjedecoj odbojci ? ; sta ako balkanci provale da su im nazvali koridor, dakle terotiriju na kojoj zive, projekt « VC » ?

Sta bi se onda desilo u Bosni i na Balkanu ?

Mi bi onda, ‘nako panslavenskii, – bez ikakvog estetskog dotjerivanja texta -, povukli vodu !

Pozdrav,

Armin Cengic

Komentariši